onsdag 27 januari 2010

När det diskuteras dieter här och var...

... hittade ett reportage i Aftonbladet som jag vill dela med mig...

Jag har knyckt delar av det rätt av - sen är det upp till oss själva att anamma det, skratt!

Svårt att komma i form? Gå ut och shoppa!

Enligt en ny brittisk studie förbrukar du 385 kalorier på en timmes shopping. Det kan jämföras med 309 kalorier för ett gympapass.

Kanske är den nya undersökningen från de engelska forskarna tidernas absolut bästa ursäkt för kvinnor som gillar att shoppa. Att shoppa sig i form är kanske ett dyrt sätt att komma i kläderna men å andra sidan slår man två flugor i en smäll när tiden är knapp.

Till exempel hävdar forskarna att den genomsnittliga kvinnan kan bränna så mycket som 48 000 kalorier på ett år genom att lätta på plånboken. Det motsvarar 25 dagar av hennes totala kaloriintag.

Det motsvarar också så mycket som 4,8 kilometer i timmen och i snitt tar man 7305 steg – och bränner en bit morotskaka eller två glas vin. Kanske därför som många hävdar att de är mer utmattade efter en heldags shopping än ett workoutpass på gymmet.

En tredjedel säger att de shoppar ordentligt en gång i veckan medan en av tio erkänner att de shoppar mer och över större områden samt att de ofta stannar för fika och lunch.

Det gör däremot inte seriösa shoppare. 45 procent tar aldrig paus utan shoppar så länge de orkar och åker sen hem.

Shop till you drop med andra ord.
(källa Aftonbladet 2010-01-20)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar